0

شوره سر

شوره سر

شوره سر یک بیماری شایع است که باعث پوسته پوسته شدن پوست سر می‌شود؛ که البته بیماری مسری یا جدی نیست که بخواهید نگران آن باشید اما ممکن است برایتان خجالت‌آور و درمان آن نیز دشوار باشد. شوره به دلیل عدم رعایت بهداشت ایجاد نمی‌شود؛ استرس و هوای سرد نیز ممکن است شوره سر را بدتر کند.

شوره‌های خفیف را می‌توان با یک شامپوی ملایم روزانه درمان کرد. اگر این کار موثر نبود، یک شامپوی دارویی ممکن است کمک‌کننده باشد. در صورتیکه بدانید به چه علت پوست سرتان شوره می‌زند، می‌توانید آن را تا حد زیادی از بین ببرید؛ پس در ادامه با ما همراه باشید تا به برخی موارد که ممکن است باعث ایجاد شوره سر شود، اشاره کنیم.

شوره سر، شکل خفیف درماتیت سبورئیک است. بیایید نگاهی دقیق‌تر به انواع شوره‌های سر و علل اصلی هر کدام بیاندازیم.

شوره پوست خشک

این مورد یک نوع رایج شوره است که معمولاً در ماه‌های زمستان بیشتر اتفاق می‌افتد؛ زیرا هوای سرد و گرمای داخل خانه می‌تواند پوست شما، به خصوص پوست سر را خشک کند. شستن مکرر موها در آب داغ نیز یکی دیگر از عواملی است که منجر به خشکی پوست سر شود.

پوست سر خیلی خشک می‌تواند سلول‌های پوست را از بین ببرد؛ شوره‌ها و پوسته‌هایی که در این مورد اتفاق می‌افتد معمولا خشک، کوچک و سفید هستند؛ همچنین ممکن است احساس خارش هم داشته باشید، البته نه خیلی زیاد.

اگر خارش شدید شود، ممکن است یک بیماری پوستی جدی‌تری داشته باشید که نیاز به مراقبت توسط یک متخصص دارد.

برای کمک به جلوگیری از خشکی پوست، بهتر است از شامپوهای مرطوب کننده استفاده کنید. درمان‌های خانگی، مانند ماساژ پوست سر با روغن نارگیل، به تسکین خارش و جلوگیری از خشک شدن پوست سر کمک می‌کند.

شوره پوست چرب

درست در زیر سطح پوست شما غدد تولید کننده سبوم هستند، ماده‌ای روغنی که به مرطوب کردن و محافظت از پوست شما کمک می‌کند. هنگامی که این غدد چربی بیش از حد سبوم تولید کنند، موهای شما را چرب می‌شود؛ که همین امر در نهایت، پوست سر شما را تحریک کرده و باعث شوره شود.

مقدار پوسته‌های شوره پوست چرب، بیشتر از شوره پوست خشک است. پوسته‌ها ممکن است بیشتر زرد به نظر برسند تا سفید؛ و همچنین روغنی‌تر به نظر می‌رسند.

درماتیت سبورئیک شکل شدیدتر شوره پوست چرب است. شامپو زدن منظم و استفاده از شامپو مخصوص موهای چرب به کنترل شوره پوست چرب کمک می‌کند.

شوره سر قارچی

نوعی قارچ رایج به نام Malassezia Trusted Source روی پوست هر انسانی یافت می‌شود که این مورد در برخی از افراد، می‌تواند التهاب ایجاد کند که باعث شوره در ناحیه سر یا موارد دیگری مانند اگزما می‌شود.

استفاده از شامپوهایی با ترکیبات مهارکننده مالاسزیا، مانند زینک پیریتیون، معمولا به درمان شوره قارچی کمک کند. این نوع شامپو به پیشگیری یا درمان سایر بیماری‌های پوست سر مانند درماتیت سبورئیک، پسوریازیس و اگزما نیز کمک می‌کند.

استفاده از روغن درخت چای رقیق شده یا شامپوی حاوی روغن درخت چای نیز برای کاهش این نوع از شوره پیشنهاد می‌شود.

شوره سر مرتبط با برخی بیماری‌ها

برخی از بیماری‌های پوستی رایج، از جمله پسوریازیس، اگزما و درماتیت سبورئیک، می‌توانند روی پوست سر شما تأثیر بگذارند و باعث شوره سر شوند.

شامپو درمانی نوتروژنا T/Gel برای درمان شوره سر، درماتیت سبورئیک پوست سر و پسوریازیس پوست سر طراحی شده است.

چگونه خودمان شوره سر را درمان کنیم؟

ساده‌ترین و بهترین راه برای درمان شوره این است که از شامپوی ضد شوره استفاده کنید؛ انواع مختلفی از این نوع شامپو وجود دارد که می‌توانید از داروخانه‌ها یا سوپرمارکت‌ها خریداری کنید.

به دنبال شامپویی باشید که حاوی 1 مورد از این مواد باشد:

زینک پیریتیون
اسید سالیسیلیک
سولفید سلنیوم (یا سولفید سلنیوم)
کتوکونازول
قطران زغال سنگ

از شامپو به مدت یک ماه استفاده کنید تا ببینید شوره سرتان بهتر می‌شود یا خیر. شاید لازم باشد بیش از 1 نوع را امتحان کنید تا شامپویی را پیدا کنید که مناسب شما باشد.

در صورتیکه که با استفاده از شامپوهای مختلف، تغییری حاصل نشد، بهتر است به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *